28 Camino a la escuela

Camino a la escuela
Títol original: Sur le chemin de l’école
Direcció: Pascal Plisson
Guió: Marie-Claire Javoy, Pascal Plisson
Fotografia: Pascal Plisson, Simon Watel
Muntatge: Sarah Anderson, Sylvie Lager
So: Emmanuel Guionet, Vincent Cosson, Boris Chapelle, Damien Tronchot, Cristophe Brajdic
Nacionalitat: França
Any de producció: 2013
Durada: 77 minuts
Intèrprets: Jackson Saikong, Salome Saikong, Samuel J. Esther, Gabriel J. Esther, Emmanuel J. Esther, Zahira Badi, Noura Azaggagh, Zineb Elkabli, Carlito Janez, Micaela Janez
Gènere: Documental
Sinopsi: Camino a la escuela és la història de quatre nens de diferents països del món, en Jackson de Kènia, en Carlitos d’Argentina, la Zahira del Marroc i en Samuel de l’Índia. Petits herois, s’enfronten a tota mena de dificultats per tal d’anar a l’escola, perquè volen aprendre i perquè saben que l’educació els pot obrir una porta a una altra vida.
Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=GjYQiOre9Vk
Referència topogràfica: Arxiu Drac Màgic

***

Recomanacions sobre els públics: Apta per a tots els públics
Nivells educatius: ESO, Batxillerat, Cicles formatius
Relacions curriculars: Geografia i Història, Educació ètica i cívica
Tipologia d’activitats:
– Debatre perquè el dret a l’educació és un dels drets humans bàsics.
– Comentar l’educació no només pel que fa al seu paper com ascensor social sinó també com a realització plena de la persona: la seva capacitat d’entendre el món on viu.

***

Comentari:
Camino a la escuela és un documental que fa paleses les desigualtats econòmiques i socials entre els països del primer i del tercer món, diferències que es viuen de manera decisiva a l’hora d’accedir a l’educació. La insuficiència de recursos econòmics de moltes famílies no permeten que els nens i nenes puguin disposar de mitjans de transport que els portin a escola, motiu pel qual es veuen obligats a recórrer 15 o 18 quilòmetres a peu o a cavall. Pel camí, es troben tota mena de situacions.
El film ens planteja la història d’aquests quatre nens des d’una visió humana i optimista amb l’objectiu d’apropar-se a l’espectador, que ràpidament mostra empatia amb el que està veient.

Temes: Drets dels infants
Subcategories: educació, pobresa, documental

2017-12-14T10:24:45+00:00