Yo decido. El tren de la libertad

Pilar Aguilar, Espanya, 2014, 42′.

Recomanacions sobre els públics: No recomanada a menors de 13 anys
Nivells educatius: ESO, Batxillerat, Cicles formatius, Estudis Superiors

Pel•lícula documental que segueix la decisió i l’itinerari d’un grup de dones cineastes i dels mitjans audiovisuals espanyoles que van rodar col•lectivament la manifestació “El Tren de la Llibertat” de Madrid el dia 1 de febrer de 2014. Per iniciativa d’un petit grup feminista de Gijón, “Les Comadres” i “Les Dones per la igualtat de Barredos”, milers de persones van partir aquest dia de diferents ciutats espanyoles i europees per confluir a Madrid on es van manifestar pel dret a decidir i contra la reforma de l’actual Llei de l’avortament.

Relacions curriculars: Geografia i Història, Educació ètica i cívica

Comentari

Aquest documental, tal com indica el seu nom, és un cant a la llibertat i una defensa dels drets de les dones de l’Estat espanyol que, per una llei masclista, misògina i clerical, veuen restringida la seva capacitat de decisió sobre les seves vides, els seus cossos i la seva salut.
Les imatges del film capten dones i homes, adults i joves, desfilant pels carrers, lluitant i manifestant-se per evitar la pèrdua del dret a decidir i protestant contra una reforma que comporta un retrocés social en la història d’Espanya, que pretén anul•lar una llei que va costar anys d’aconseguir.

Temes: FeminismeactivismeSalut
Subcategories: AvortamentdonasocietatpolíticaEspanyadocumental

Tipologia d’activitats

– Debatre què significa el “dret a decidir sobre el teu cos”?
– Explicar en quines condicions s’han hagut de practicar els avortaments il•legals i els riscos per a la salut de les dones.
– Comentar la sexualitat segura i la maternitat/paternitat responsable.
– En quin sentit és salut, el dret a decidir?

Fitxa tècnica

Direcció: Pilar Aguilar
Nacionalitat: Espanya
Any de producció: 2014
Durada: 42 minuts
Gènere: Documental

2018-01-17T13:01:50+00:00