19 Antes de la lluvia

Antes de la lluvia
Títol original: Pred Dozdot
Direcció: Milcho Manchevski
Guió: Milcho Manchevski
Fotografia: Manuel Teran
Muntatge: Nicolas Gaster
So: Peter Baldock, Aidan Hobbs, Simon Cox, Peter Elliott, Derek Holding, Polly Aitken
Nacionalitat: Macedònia
Any de producció: 1994
Durada: 110 minuts
Intèrprets: Katrin Cartlidge, Rade Serbedzija, Grégoire Colin, Labina Mitevska, Jay Villiers, Phyllida Law, Silvija Stojanovska
Gènere: Drama
Sinopsi: Tres històries breus, unides pel tema de fons. A “Paraules”, Kiril és un jove monjo macedoni que trenca el seu vot de silenci per protegir a una jove albanesa perseguida per uns malfactors. “Rostres” narra el conflicte de l’editora gràfica d’una agència londinenca, trasbalsada per l’horror de la guerra que contempla a través de les fotografies que arriben a la seva taula de treball. A “Imatges”, el fotògraf Alexander, guanyador del premi Pulitzer abandona Londres per tornar a Macedònia, buscant la pau en mig de la violència.
Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=WcH1Gb1p-Zw
Referència topogràfica: Arxiu Drac Màgic

***

Recomanacions sobre els públics: Majors de 18 anys
Nivells educatius: Batxillerat, Cicles formatius, Estudis superiors
Relacions curriculars: Geografia i Història, Educació ètica i cívica
Tipologia d’activitats:
– Cercar informació sobre les causes i conseqüències de la Guerra dels Balcans.
– Analitzar els valors morals dels protagonistes del film tenint en compte les semblances i diferències que es poden establir entre ells.
– Reflexionar al voltant del títol i de quina relació té amb la història.

***

Comentari:
Antes de la lluvia és un cant a la vida, a la vegada que una metàfora de la violència i l’odi infundat que destrueixen un món els protagonistes del qual es troben condemnats al desastre i a un tràgic destí.
Encara que el film ens parli del conflicte dels Balcans, l’autèntica essència de la pel•lícula es troba en els valors morals dels personatges així com en les dificultats que es troben pel camí i les decisions que prenen en una situació extrema com és la guerra.
A través d’aquest film el director proposa, en forma de denúncia social, una reflexió sobre l’aniquilació dels valors pacifistes com la convivència, la tolerància i el respecte en una de les guerres més atroces de la història recent.

Temes: Guerra
Subcategories: Balcans, Iugoslàvia, multiculturalitat, societat, ètica

2017-12-14T10:25:05+00:00