Flores de otro mundo

Iciar Bollaín, Espanya, 1999, 105′

Recomanacions sobre els públics: Apta per a tots els públics
Nivells educatius: 2n cicle d’ESO, Batxillerat, Cicles formatius, Estudis superiors

La Patricia és dominicana i fuig de Madrid buscant espai i seguretat econòmica per als seus fills petits. La Marirrosi és de Bilbao, treballa i té una vida autònoma i confortable però està sola. La Milady és cubana i acaba de fer els vint anys. Les tres coincidiran en trobar la felicitat en companyia d’alguns homes de Santa Eulalia, un poble castellà on no hi ha dones joves. Patricia i Marirrosi hi arribaran en una caravana organitzada pels homes del poble, a la Milady la porta de l’Havana en Carmelo, un home ric…

Comentari

A partir de la descripció paral·lela de les tres relacions de parella, la pel•lícula ofereix una mirada atenta i íntima sobre els problemes d’integració de les dones immigrants en un poble castellà, la lluita desigual d’homes i dones contra la soledat i les formes de vida rurals a l’Espanya actual.
Convé valorar el film com el resultat d’un apropament crític, intimista i atípic a la nostra realitat; ni el tema escollit, ni la tipologia de personatges, ni l’ús dels elements expressius que utilitza la directora són típics en el cinema espanyol actual. En aquest sentit, la pel·lícula esdevé un valuós document de denúncia social alhora que s’esforça (oferint a cada personatge la possibilitat de defensar-se) en comprendre la complexitat de la naturalesa humana.

Orientacions pedagògiques

– Cercar pel•lícules de la mateixa temàtica i realitzar comparacions tot analitzant les problemàtiques similars i els trets particulars de cadascuna.
– Debatre les raons de l’existència del racisme en la nostra societat i els possibles mètodes d’eradicació.
– Analitzar els caràcters, actituds i valors dels diferents personatges de la pel·lícula.

Fitxa tècnica

Títol original: Flores de otro mundo
Direcció: Icíar Bollaín
Guió: Icíar Bollaín i Julio Llamazares
Fotografia: Teo Delgado
Muntatge: Ángel Hernández Zoido
Intèrprets: José Sancho, Lissete Mejía, Luis Tosar, Marilin Torres, Chete Lera, Elena Irureta, Amparo Valle, Rubén Ochandiano
Nacionalitat: Espanya
Any de producció: 1999
Durada: 105 min
Gènere: Drama

2018-12-31T09:53:56+00:00