42 In this world

In this world
Títol original: In this world
Direcció: Michael Winterbottom
Nacionalitat: Regne Unit
Any de producció: 2002
Durada: 92 minuts
Intèrprets: Jamal Udin Torabi, Enayatullah
Gènere: Drama
Sinopsi: Jamal i Enayatullah són dos joves cosins afgans que viuen a la ciutat paquistanesa de Peshawar, just a la frontera amb Afganistan. Jamal amb prou feines aconsegueix un sou treballant en una fàbrica de maons i viu al caòtic camp de refugiats de Shamshatoo. El seu cosí treballa a la parada que la seva família té al mercat, però els seus familiars volen enviar-lo a Anglaterra en cerca d’una vida millor. Emprenen junts un viatge cap a Londres per la ruta de la seda, en mans de traficants d’homes i en les pitjors condicions.
Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=iirGjM3T5QI
Referència topogràfica: Arxiu Drac Màgic o Filmin https://www.filmin.es/pelicula/in-this-world

***

Recomanacions sobre els públics: Apta per a tots els públics
Nivells educatius: ESO, Batxillerat, Cicles formatius
Relacions curriculars: Geografia i Història, Educació ètica i cívica
Tipologia d’activitats:
– Analitzar les raons que pot portar una persona a emigrar.
– Debatre les actuacions dels governs que acullen immigrants.
– Cercar informació sobre les mesures que adopta el govern espanyol a l’hora d’acollir a un immigrant i comparar-les amb les d’altres països.
– Reflexionar entorn de la visió que els mitjans de comunicació aporten a la societat en relació al tema de la immigració.

***

Comentari:
El film, més proper al documental que a la ficció, mostra el viatge que cada any realitzen milers de persones exiliades per l’Orient Mitjà. Els protagonistes, tot i interpretar el paper, són autèntics refugiats afganesos provinents del camp de refugiats de Shamsato al Pakistan. In this world humanitza les estadístiques que veiem a diari sobre la immigració a través del viatge dels dos joves, recordant als espectadors les vides, històries i dures condicions que s’amaguen darrere de les xifres.
El film vol aportar una reflexió els perills i dificultats que confronten els refugiats en el seu viatge per cercar asil polític i una vida millor que la que deixen enrere.

Temes: Migració, món àrab
Subcategories: multiculturalitat, discriminació, globalització

2017-12-14T10:24:44+00:00